Duyuru
Devlet Üniversitelerinden Vakıf Üniversitelerine Kabul Edilip Değişimi Durdurulan Öğrenciler Hk.
29 Ağustos 2016 | 14:39

 

03.08.2016 tarihli YÖK Yükseköğretim Yürütme Kurulu kararı ile 2016-2017 öğretim yılında vakıf üniversitelerinin Farabi Değişim Programından faydalandırılmayacağı belirtilmiş, 24.08.2016 tarihli toplantısında ise, vakıf üniversitelerine değişim talebinde bulunan ve başvuruları kabul edilen devlet üniversitesi öğrencilerinin, ilgili mevzuat çerçevesinde bir devlet üniversiteleri ile Farabi Değişim Programı dâhilinde değişim yapabilmeleri kararı alınmış; bunun için ayrıca ek süre verilmiştir.

Bu çerçevede, uygun görülen bölümler ve sınıflara daha önce belirlenen kontenjanlar dâhilinde üniversitemiz tarafından öğrenci kabul edilecektir.

Başvuru yapacak öğrencilerin dikkat etmesi gereken hususlar:

  1. Başvuru yapacak öğrenci, daha önce belirlenen tarihler arasında herhangi bir vakıf üniversitesinden değişim talebinde bulunmuş ve o üniversite tarafından kabul edilmiş olmalıdır.
  2. Öğrencinin bağlı bulunduğu üniversite ile Gazi Üniversitesi arasında da “İkili Protokol” bulunmalıdır.
  3. Öğrenciler, başvurularını kayıtlı oldukları üniversitelerin Farabi Koordinatörlüklerine yapacaklardır. Başvurusu alınan öğrencilerin belgeleri, öğrencisi oldukları üniversiteler tarafından Gazi Üniversitesine gönderilecektir.
  4. Kontenjanı bulunmayan program ve sınıflara öğrenci kabul edilmeyecektir. Açılan program ve sınıflara kontenjandan fazla başvuru olması hâlinde sıralama, öğrencilerin not ortalamaları esas alınarak yapılacaktır.
  5. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Uluslararası İlişkiler Bölümleri ile Mühendislik Fakültesinin tüm bölümlerinde eğittim dili %30 İngilizcedir. Başvuru yapacak öğrencilerin yabancı dil hazırlık sınıfında başarılı olmaları ve belgelemeleri, YDS, ÜDS gibi dil sınavından 60 ve üzeri bir puan almış olması gerekmektedir.
  6. YÖK tarafından belirlenen takvimin rahat işlemesi ve yazışmaların zamanında tamamlanabilmesi açısından üniversitemize öğrenci kabulü için son tarih ve saat 07.09.2016 / 17.30 olarak belirlenmiştir.

 

İkili Protokol yapılan üniversite listesi için tıklayınız.

Kontenjan tablosu için tıklayınız.

background image