Farabi Değişim Programında Pilot Üniversiteler Toplantısı
30 Ekim 2017 | 09:26

 

  

  

Farabi Değişim Programı Otomasyon Sitemi Pilot Üniversiteleri Gazi Üniversitesinde Biraraya Geldi

Yükseköğretim Kurulu tarafından hayata geçirilecek olan Farabi Otomasyon Sistemi’nin III. Çalıştayı, 7-8 Şubat 2013 tarihlerinde Gazi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Ankara Vilayetler Evi’nde düzenlendi. Çalıştaya Gazi Üniversitesi’nin yanı sıra pilot üniversite olarak Dokuz Eylül Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Fırat Üniversitesi, Balıkesir Üniversitesi ve Yükseköğretim Kurulu yetkilileri katıldı.

Gazi Üniversitesi Farabi Kurum Koordinatörü Prof. Dr. Can Elmar Balas çalıştayın açılış konuşmasında; Türkiye genelinde Farabi Değişim Programı katılan öğrencilerin, yaklaşık yüzde 30'luk kısmına Gazi Üniversitesinin ev sahipliği yaptığını hatırlatarak, "hem öğrenciler hem de farabi ofisleri için büyük kolaylık getirecek olan otomasyon sisteminin kurulmasında pilot üniversite olarak yer almaktan ve sisteme katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını" belirtti. Prof. Dr. Can Elmar Balas’tan sonra söz alan Yükseköğretim Kurulu Farabi Sorumlusu Ayşad Güdekli ise uygulanacak olan Farabi Otomasyon Sisteminin öğrenci başvuruları, üniversitelerarası protokoller, burs işlemleri gibi pek çok ayağı olduğunu dolayısıyla gerek Türkiye gerekse Avrupa’da değişim programları için uygulanan otomasyon sistemlerinin en kapsamlısı olacağını, bu açıdan büyük bir önem arz ettiğini vurgulayarak otomasyon sisteminin önemine dikkat çekti.

Çalıştayda; programa başvuracak olan aday öğrencilerin başvurularının elektronik ortamda alınması ve alınan başvuruların değerlendirilmesi, üniversitelerarası anlaşmalar ile öğrenim protokollerinin düzenlenmesi ve burs işlemleri gibi süreçlerin online olarak takip edilmesini içeren konular üzerinde uzlaşı sağlanırken aynı zamanda bu süreçte yapılacak işlemler ve iş takvimi de belirlendi. Çalıştayda otomasyon sistemine ek olarak Gazi Üniversitesi tarafından Farabi programı için yapılacak olan İOS ve Android uygulamaları hakkında katılımcı üniversitelere bilgi verildi, programın ilk örneklerinin Mart ayında Kars'ta düzenlenecek olan seminerde tanıtılacağı belirtildi.

 

 

 

background image