Tarihçe

2009 yılında kurulan Farabi Değişim Programı Birimi, üniversitenin akademik ve idari birimleri ile protokol yapılan (89) üniversitelerle işbirliği içerisinde yer alarak koordinasyon hizmeti vermektedir.

Üniversitemiz Farabi Değişim Programı Koordinatörlüğü, Gazi Eğitim Fakültesi öğretim üyelerinden Doç. Dr. Aslıhan Selcen BİNGÖL tarafından yürütülmektedir. Farabi Ofisinde  bilgisayar işletmeni olarak tam zamanlı görev yapan bir personel mevcuttur. Öte yandan Farabi Değişim Programı kapsamında gelen ve giden öğrencilere danışmanlık hizmeti vermek üzere fakülte/enstitü/yüksekokul/meslek yüksekokulları bünyesinde Farabi Bölüm Koordinatörlerinden oluşan bir yapı mevcuttur.

Gazi Üniversitesi, Farabi Uygulama El Kitabı ve Farabi Öğrenci Cep Kitapçığı’nın hazırlanmasında önemli rol üstlenmiştir. Ayrıca Farabi Otomasyon Sistemi’nin hazırlanmasında ve akıllı iletişim platformlarında programın tanıtımı konularında pilot üniversitelerden biri olarak YÖK ile ortaklaşa çalışma içerisinde yer almıştır.

 

background image